Barista

Bestel nu bij FoodMediair: Basic Barista Level 1

Koffiebranderij Peeze en Rijn IJssel Vakschool Wageningen ontwikkelden samen een werkboek over het expertisegebied koffie, waarmee toekomstige baristi zich voorbereiden op het examen Level 1, volgens de normen van de Special Coffee Association Europe (S.C.A.E.). In deze module leert de student  de werking van espressoapparaat en koffiemolen. Ook de reiniging van de apparatuur, de verschillende koffiespecialiteiten en ten slotte: de juiste manier van bereiden van een perfecte espresso en cappuccino.

Het Basic Barista Level 1 programma  is verdeeld in een theorie- en praktijkgedeelte. Deze staan duidelijk aangegeven in het werkboek. Ook worden de bronnen gemeld waar de student extra literatuur kan vinden. Met behulp van QR-codes worden via filmpjes de theorie extra uitgelegd. In het bijgehorende docentenhandboek staan de achtergronden en wordt de lesmethode besproken.

Basic Barista Level 1 in de media:
Artikel in de Gelderlander 8 & 9 februari, Interview met auteur Johan Hoens
Persbericht Lancering werkboek Basic Barista Level 1 op de Horecava

Bestellen